fbpx

Snygga vegetabiliskt garvade skinnväskor med stil

by Emma
0 comment

Den konventionella skinnindustrin använder stora mängder kemikalier som påverkar både arbetaren, miljön och till sist även slutanvändaren av produkten. Därför är det extra viktigt att välja ett vegetabiliskt garvat skinn utan kemikalier.

Att välja en väska som är tillverkad med omtanke om både hälsa och natur innebär inte något avkall på vare sig stil eller trendkänslighet.  Här presenteras ett axplock av varumärken som tillverkar snygga, hållbara väskor för alla tillfällen.

Vad som innebär att ett skinn är vegetabiliskt garvat och varför du alltid bör välja det framför konventionellt garvat skinn kan du läsa här Vad innebär ekologiskt skinn

Tuscany

Italiensk högkvalitativ design som tillverkas i Santa Croce sull’Arno i Toscana. Företaget lägger stor vikt och utveckling på ergonomi, mångsidighet och bärbarhet. Lädret är garvat enligt gammal tradition från 1800-talet och innebär att de använder vegetabilisk garvning med full respekt för miljön.

Tuscany Leather

Tuscany har fått stor internationell uppmärksamhet och exporterar idag till 190 länder. Ägarfamiljen anses vara duktiga entreprenörer och har stor kunskap inom marknadsföring.

Produkterna har klassiska snitt som ökar användbarheten och livslängden för köparen. Samtidigt finns det en hel del färger att välja på i de flesta väskmodeller vilket gör att det känns uppdaterat och fräscht.

Handla direkt från Tuscany med leverans till Sverige inom bara någon vecka. Beställ här: Tuscany Leather eller från Väskbutiken.

O My Bag

Med ett miljötänk hela vägen från material till förpackning och leveranser och med rättvisa löner och villkor har O my bag byggt upp ett företag som genomsyras av hållbarhet. De donerar skolväskor till barn i Indien och har även en återbrukspolicy där du kan lämna in din O My Bag som du inte längre använder och få 20% på ditt nya köp eller byta till dig en ny i deras väsk-bibliotek.

O My Bag grundades 2010 av Paulien Wesselink med ambitionen att tillverka designade väskor som kunde bäras utan dåligt samvete. 2015 vann företaget The Sustainable-Leather Awards, ett pris som ges ut för ett initiativ eller en idé i den nederländska lädersektorn med en positiv (indirekt) effekt på människor, djur och miljön i utvecklingsländerna. Det är riktigt snygga klassiska och gedigna väskor som var och en får sin egen unika prägel och tål att slitas på i många år.

Handla direkt från O My Bag med leverans till Sverige. Beställ här: O My Bag eller från den svenska väskbutiken Stil & Ansvar

Old Angler

Ett familjeägt företag som grundades 1990 av Luciano Lucento tillsammans med hans dotter och hennes man efter att floden 1966 i Florens totalförstört han tidigare läderföretag från 1957. Att bevara och skydda miljön är vart företags skyldighet och därför har företaget valt att i största möjligast mån begränsa syntetmaterial.

Väska från Old Angler

Samtliga produkter är tillverkade av vegetabiliskt garvat skinn, bomullsfoder eller foder av skinn samt metallbeslag. Alla material som används är återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara eller har låg miljöpåverkan. Inget djur dödas enbart till syfte för lädertillverkning. Samtliga råhudar är återvunna biprodukter från köttindustrin som annars kasseras som avfall. Etik och moral för anställda väger också tungt. Företaget tar avstånd från barnarbete och svart arbetskraft med undermåliga löner eller villkor.

Väskor från Old Angler kan beställas från Väskbutiken

 Här kan du läsa mer om skillnaden på vegetabiliskt garvat skinn och konventionellt garvat skinn Vad innebär ekologiskt skinn

Är du intresserad av andra ekologiska eller miljövänligt hållbara produkter så kan du enkelt söka fram det här på ConsciousDeal.se

0 comment
0

LÄS ÄVEN

Leave a Comment

Vi använder teknik, som cookies, för att anpassa innehåll och annonser, erbjuda funktioner i sociala medier och analysera trafik till webbplatsen. Vi delar också information om din användning av webbplatsen med våra betrodda partner inom sociala medier, annonsering och analys. 'Läs Mer' för mer specifik information. Jag Godkänner Läs mer